Workshop Huurdersacademie AVG

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in plaats gekomen van de Wet bescherming persoonsgegevens. De AVG bevat strengere regels voor de omgang met persoonsgegevens en verlangt van verwerkende organisaties meer inspanningen. Organisaties mogen niet zomaar persoonsgegeven verwerken. Personen van wie organisaties gegevens verwerken, hebben ook meer rechten gekregen ter versterking van de controle over de eigen persoonsgegevens. Deze nieuwe regels gelden voor alle organisaties die persoonsgegevens van anderen verwerken. Dus ook voor huurdersorganisaties met leden en eigen websites!

De Havensteder Huurdersacademie, een initiatief van Havensteder en De Brug, wil huurdersorganisaties en actieve huurders ondersteuning bieden, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Op 16 oktober 2018 organiseert de Havensteder Huurdersacademie een workshop over de AVG. Gastspreker is mr. Lars Hooning van ‘Hooning Consult, Public Affairs – Bestuur’. Hij is gespecialiseerd in de AVG. Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in de AVG en een praktische leidraad om de AVG in uw organisatie toe te passen.

Datum: dinsdag 16 oktober 2018

Tijd: 14.00 uur – 16.30 uur

Locatie: Havensteder, Red Apple, Scheepmakerspassage 1, Rotterdam, vergaderzaal 4.08. Op loopafstand van station Blaak. Er is ook voldoende mogelijkheid om betaald te parkeren.

Aanmelden: Wacht niet lang met aanmelden, er is plek voor 15 personen. Aanmelden kan via info@shadebrug.nl of 06 230 639 18. Vermeld hierbij de naam van de organisatie en van deelnemers en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Meld u wel aan s.v.p.! Bij overschrijving van het aantal deelnemers kan dan voortijdig worden uitgekeken naar een andere, grotere ruimte.