Sociaal Statuut Rotterdam

Het Rotterdamse Sociale Statuut vormt een baanbrekende overeenkomst tussen de gemeente en woningcorporaties. In deze overeenkomst worden concrete afspraken vastgelegd over ingrijpende zaken zoals sloop, nieuwbouw, renovatie en groot onderhoud, inclusief de bijbehorende procedures. Belangrijk om te benadrukken is dat deze afspraken volledig in lijn zijn met nationale wetgeving. Dit Sociaal Statuut, waarmee we begonnen te werken aan het begin van 2022, is een primeur voor Rotterdam.

Hoewel individuele woningcorporaties al sociale plannen hebben opgesteld, was er tot nu toe geen overkoepelend regionaal plan voor Rotterdam. Het Rotterdamse Statuut is zeer gedetailleerd, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesteding. Het voorwoord en de hoofdstukken 1 tot en met 4 hebben al veel aandacht gekregen. Maar heel het Sociale statuut moet nog een keer goed doorlopen worden. Verder komt er nog een juridische en redactionele controle.

Deze besprekingen vinden eerst plaats in de kerngroep. Daar zitten afgevaardigden van gemeente Rotterdam, Koepel van Huurdersallianties (GOH) en Rotterdamse woningcorporaties in. Hierna komt de volgende stap: overleg met verschillende andere betrokkenpartijen en groepen. De afsluitende stap omvat een discussie met de achterban, momenteel gepland voor 14 december 2023. Het benadrukken waard is dat, zoals eerder aangegeven, de tijdsdruk aanzienlijk is. Hierdoor kan een verschuiving in de geplande datum niet worden uitgesloten. We brengen dit onder uw aandacht en vragen om uw begrip.

Vorige
Vorige

Huurderscommissaris stelt zich voor

Volgende
Volgende

“Geen rozengeur en maneschijn, maar toch trots en vol vertrouwen”