Bestuur De Brug tekent prestatieafspraken met gemeente Rotterdam niet

Het bestuur van De Brug heeft na rijp beraad besloten de prestatieafspraken met de gemeente Rotterdam en Havensteder niet te ondertekenen. Dat betekent dat De Brug ontbreekt bij de officiële ondertekening op 13 februari op het stadhuis aan de Coolsingel. De aanleiding daarvoor is dat het bestuur van mening is dat er te veel geld gaat van de corporaties naar het middeldure en dure woonsegment in de stad - geld dat in onderhoud en huisvesting van de primaire doelgroep gestoken zou moeten worden. 

Samenwerking?
Tevens kijkt het bestuur met teleurstelling terug op de manier van samenwerken tussen de drie partijen: de gemeente Rotterdam zag de huurdersvertegenwoordiging totaal niet staan. Communicatie verliep via Havensteder en op mails van de zijde van De Brug kwam nooit een reactie. Havensteder steunde De Brug op dit vlak, maar dat heeft helaas niet tot bijsturing van de attitude van de gemeente geleid. 

Brief
Vanmorgen heeft de voorzitter van De Brug de gemeente Rotterdam en Havensteder op de hoogte gesteld van dit besluit. De brief, met uitgebreide argumentatie, vindt u hier (pdf)

Vragen?
Heeft u na het lezen van de brief nog vragen, neem dan contact op met de voorzitter via info@shadebrug.nl

Comments (1)

Winny Vreugdenburg 4 years ago

Brief laat aan duidelijkheid niets te wensen over, prima. Wat een verschil vergeleken met met de vorige besprekingen! Er is niets overgebleven van de inzet van gemeentezijde.
Smeetsland was toen ook een discussie punt, evenals nieuwbouw sociale sector in Noord. Het leek er echter op dat we uiteindelijk de gemeente met argumenten hebben kunnen overtuigen van de noodzaak van "overloop"gebieden voor mensen die door sloop en verkoop in Zuid en Noord niet aan de bak zouden komen met het huidige aanbod van sociale woningbouw. Voor Smeetsland was de optie over ca. 10 jaar de huizen in de verkoop te doen.
Ik neem aan dat De Brug ook een kopietje naar het ministerie heeft gestuurd, dan kan de gemeente gedwongen worden weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.
Winny Vreugdenburg.

Vorige
Vorige

De Brug keurt huurverhoging 2018 af

Volgende
Volgende

Jaarbijeenkomst De Brug 2017