Bestuur De Brug tekent prestatieafspraken met gemeente Rotterdam niet

Het bestuur van De Brug heeft na rijp beraad besloten de prestatieafspraken met de gemeente Rotterdam en Havensteder niet te ondertekenen. Dat betekent dat De Brug ontbreekt bij de officiële ondertekening op 13 februari op het stadhuis aan de Coolsingel. De aanleiding daarvoor is dat het bestuur van mening is dat er te veel geld gaat van de corporaties naar het middeldure en dure woonsegment in de stad - geld dat in onderhoud en huisvesting van de primaire doelgroep gestoken zou moeten worden. 

Samenwerking?
Tevens kijkt het bestuur met teleurstelling terug op de manier van samenwerken tussen de drie partijen: de gemeente Rotterdam zag de huurdersvertegenwoordiging totaal niet staan. Communicatie verliep via Havensteder en op mails van de zijde van De Brug kwam nooit een reactie. Havensteder steunde De Brug op dit vlak, maar dat heeft helaas niet tot bijsturing van de attitude van de gemeente geleid. 

Brief
Vanmorgen heeft de voorzitter van De Brug de gemeente Rotterdam en Havensteder op de hoogte gesteld van dit besluit. De brief, met uitgebreide argumentatie, vindt u hier (pdf)

Vragen?
Heeft u na het lezen van de brief nog vragen, neem dan contact op met de voorzitter via info@shadebrug.nl