Verhoging Grondprijs sociale huur met 150%


Op 13 december vindt er een raadscommissie BWB plaats waarin de voorgenomen verhoging van de grondprijzen voor sociale huurwoningen in Rotterdam met 150% wordt besproken. De vier grootste Rotterdamse woningcorporaties hebben in een brief van 4 december hun bezorgdheid geuit, samen met het grootste deel van de huurdersvertegenwoordiging (GOH), dat deze verhoging de bouwproductie van sociale huurwoningen zal schaden. De voorgestelde verhoging schendt twee belangrijke uitgangspunten van het woonakkoord van de gemeente, namelijk het vergroten van de voorraad betaalbare huurwoningen en het voorkomen van dakloosheid.

De brief benadrukt dat gedurende tien jaar corporaties zijn benadeeld door de verhuurderheffing van de Rijksoverheid, wat resulteerde in hogere huurprijzen en verminderde dienstverlening. Het verhogen van de sociale grondprijs ten gunste van duurdere woningen zal opnieuw ten koste gaan van corporatiehuurders. De brief roept op om de bouw van goede sociale woningen prioriteit te geven en de voorgenomen grondprijsverhoging in te trekken, rekening houdend met afspraken met corporaties, het woonakkoord en de huidige wooncrisis.

Dit is een korte samenvatting van de brief die u kunt lezen door hier te klikken. De brief is mede ondertekend door de voorzitter van De Brug.

Vorige
Vorige

Prestatieafspraken Rotterdam 2024-2025 zijn ondertekend

Volgende
Volgende

Prestatieafspraken 2024-2025 Rotterdam