Het dagelijks bestuur

 

HT20180208003.jpg

Steve Fok

Voorzitter. Naast bestuurslid bij De Brug actief bij Huurders-vereniging De Vogel.

“Het huisvesten van mensen met een minder brede beurs vraagt een andere manier van denken en werken. Ik vind het belangrijk dat je je stem laat horen, meepraat bij belangrijke besluiten en ook verantwoordelijkheid durft te nemen – liever een keer onderuit gaan op het veld, dan staan te zeuren aan de zijlijn.”

HT20180208006.jpg

Arjan de Braal

Secretaris/wnmd. penningmeester.  Ben jaren voorzitter van de Huurdersvereniging De Bergen in Capelle aan den IJssel geweest. In die periode heb ik ook een aantal jaren deel uitgemaakt van het bestuur van de HRC. 
Inmiddels maak ik weer meer dan een jaar deel uit van het bestuur van de HRC in de functie van penningmeester.

"Speerpunten voor mij van belang zijn de verhoudingen van kopers en huurders in de gemengde complexen van Havensteder en de ontwikkeling op het gebied van huisvesting voor de komende jaren."

Bram+Wondergem.jpg

 

 

 

 

 

 

Bram Wondergem

Vice-voorzitter. Uit Rotterdam.  Sinds juli 2017 ben ik voorzitter van de huurders-vereniging Mazesteyn. Een belangrijke doelstelling van het bestuur is het aansluiten bij netwerken binnen en buiten het complex. Dit bracht mij in contact met het bestuur
van de Brug.

“Uit ervaring weet ik dat een sterke vertegenwoordiging vanuit huurders meer kwaliteit qua woonplezier oplevert. “

 

 

Overige bestuursleden

Deze bestuursleden kunt u altijd via het secretariaat bereiken. Kijk op de pagina Contact voor meer informatie.

HT20180208001.jpg

Cor Kievid

Uit Capelle a.d. IJssel. Heeft in 1996 de Capelse Huurders­raad helpen oprichten.

“Overleg met de huurders is volgens de wetgeving noodzakelijk en ik wil daar dan ook graag in mee doen. Commentaar is makkelijk maar daadwerkelijk mee praten en mee beslissen is iets anders.”

HT20180208002.jpg

André van Well 

Uit Vreewijk. Begonnen in de verenigingsraad en later de adviesraad van Com·wonen. Daarna in de SHC terecht gekomen.
Bestuurslid van Huurdersvereniging Vreewijk. 

"Het gaat er om dat mensen betaalbaar en comfortabel kunnen wonen, door mensen die iets meer verdienen weg te jagen ontstaan armoedewijken."

HT20180208008.jpg
HT20180208005.jpg

Derk van Zuphen 

Uit Rotterdam centrum. Bestuurslid bij bewonersorganisatie Delftse Poort (flats Doelstraat/Pompenburg en Noordmolenwerf). Daarnaast bestuurslid van Huurders Belang Havensteder Oost.

Mijn ambitie is belangenbehartiging van alle huurders. Dat betekent ook dat bij Havensteder de belangen van de huurders behartigd moeten worden. Verder blijf ik van mening dat er veel meer sociale huurwoningen moeten komen. De verhuurdersheffing moet zo snel mogelijk verdwijnen en vervangen worden door investeringsverplichting voor de corporaties.

Léon Richard

Uit Rotterdam-West.  Al tientallen jaren actief bewoner in de wijk Bospolder-Tussendijken
En lid bewonerscommissie Schansblok 1 en lid Huurdersraad West. 

"Ik ben bestuurslid van De Brug omdat ik mij in wil zetten voor: beschikbaarheid sociale huurwoningen tegen betaalbare huren, laag houden van de energiekosten, veilige en schone woon- en leefomgeving en een gezonde woonomgeving huurders."
 

 

 
Hans-Pieterse-cropped.JPG

Hans Pieterse

Uit Barendrecht. Sinds 2017 ben ik actief als bestuurslid van De Brug.

"Binnen het bestuur van De Brug was er geen vertegenwoordiging uit Albrandswaard en Barendrecht. Om hier evenwichtigheid van vertegenwoordiging in te brengen en de huurders ook een stem te laten hebben  over goed, leefbaar, veilig en betaalbaar  wonen, heb ik mij opgegeven om mij hiervoor in te zetten."

WP_20170521_12_59_25_Rich (2).jpg

Dennis de Lange

Uit Capelle aan den IJssel. Voorzitter van het Wijkoverlegplatform 's-Gravenland, lid van het Denk & Doe Mee-team en bestuurslid bij Stichting Smarti, die (letterlijk en figuurlijk) vakanties voor mensen met een handicap mogelijk maakt.

“Ik leg de nadruk op voldoende menging in een wijk van sociale huurwoningen met een lage huur, sociale huurwoningen met een gemiddelde huur, huurwoningen van private partijen en koopwoningen.

Dat is goed voor de leefbaarheid, samenhang en veiligheid in een buurt.“

 

Secretariaat

Anneke Waling

Anneke Waling

"Achter de schermen werk ik op het secretariaat en help de bestuursleden van De Brug bij hun omvangrijke taak. Bij de advisering over beleidszaken onderhouden zij contacten met Havensteder en huurdersorganisaties, maar ook met bijvoorbeeld de Woonbond en gemeentes. Het is interessant om vanaf mijn positie het bestuurswerk te ondersteunen."